Udvalgte udstillinger

 

ET SPOR KRYDSER SIT SPOR – SELVPORTRÆTTER

Frederikshavn Kunstmuseum viste en udstilling med kunstneres selvportrætter. Gorm Spaabæk deltog med et af sine selvportrætter fra 1980erne.


Se mere om udstillingen
Separatudstilling i Grenå Kunstforening 2024

Gorm Spaabæk viste et stort udvalg af de mange træsnit han har lavet de sidste årtier. Der var værker fra de tematiske serier "Hjemme hos Kain", "Fortrængte Billeder", "Monumentale portrætter af Evald Tang Kristensens fortællere", "Løven fra Øster Brønderslev" og andre. 


Link til udstillingen

Vrå-udstillingen 2023

Temaet for årets Vrå-udstilling er den kunstneriske proces. Gorm Spaabæk viser arbejdstegningen og dokumentation til det store træsnit "Afrika, eller Lumumba som Zebra". Se mere og læs om baggrunden for værket, der er en del af Vendsyssel Kunstmusems permanente samling.

Fotos fra udstillingen

Kolding Kunstforening

Gorm Spaabæk viser et udvalg af sine træsnit på udstillingen Fire Nordjyder i Kolding Kunstforening i februar måned 2023.

Fire Nordjyder i Kolding Kunstforening

Vrå-udstillingen 2022

På Vrå-udstillingen viste Gorm en serie farverige træsnit med en tungerækkende figur.

Fotos fra udstillingen.

Udstilling på Gymnasiet i Aasiaat

Separatudstilling på GUX Gymansiet in Aasiaat i Grønland. Der er 117 tryk med udstillingen, som iøvrigt er støttet af Nordens institut i Grønland (NAPA).
Udstilling på Gymnasiet GUX i Aasiaat i GrønlandKatalog med baggrund for værkerneTale og fotos fra ferniseringen


Vrå-udstillingen 2021

På Vrå-udstillingen viste Gorm to store skitser til større udsmykninger.

Se fotos fra udstillingenVrå-udstillingen 2020

Årets Vrå-udstilling har fokus på byen Vrå som tema. Gorm Spaabæk viser forarbejder til den store udsmykning i et nyt boligbyggeri på Carl Scharnbergs Vej i Vrå.


Vrå-udstillingen 2020


Video om Gorms bidrag til Vrå-udstillingen


Vrå-udstillingen 2019

På årets Vrå-udstilling er serien "Fortrængte Billeder" udstillet. Gorm Spaabæk lavede denne serie over en længere periode i sit atelier i skoven i Dronninglund. På udstillingen vises serien i en massiv ophængning.

Læs mere og se fotos

Vrå-udstillingen 2018

Kunstnersammenslutningen Vrå-udstillingen viser sin årlige udstilling i Kunstbygningen hvert år i august Vrå-udstillingens historie går tilbage til 1942, hvor Svend Engelund af højskoleforstander Arne Brandt Pedersen blev opfordret til at vise sine malerier under højskolens efterårsmøde.

Allerede i 1943 kunne man tale om en tradition, og i de forløbne snart 75 år er Vrå-udstillingen vokset til i dag at være Danmarks næststørste kunstnersammenslutning. Medlemmerne repræsenterer alle billedkunstneriske udtryk, og en række af landets førende tegnestuer sikrer, at billedkunsten hvert år perspektiveres med aktuel arkitektur.

Gorm Spaabæk har været medlem siden 2007 og har siden udstillet hvert år.

Se bidrag til året udstillingVrå-udstillingen 2017

I august 2017 vises Vrå-udstillingen 2017, som også er kunstnersammen- slutningens 75 års jubilæumsudstilling. Årets udstilling vidner for alvor om, at Vrå-udstillingen er en meget vital og dynamisk sammenslutning. Størstedelen af sammenslutningens 49 medlemmer er med, og der vises eksperimenterende såvel som mere klassiske værktyper.

Gorm Spaabæk deltager med en række flerfarvede tryk fra den store grafiske serie Fortrængte Billeder.

Se Gorms ophængning på Vraa-udstillingen 2017
PINAKOTEK i Skagen Kunsthal

I sommeren 2017 viste Gorm Spaabæk den omfattende billedsamling PINAKOTEK i Skagen Kunsthal. Udstillingen omfattermere end 500 værker af omkring 250 forskellige kunstnere.

Læs om baggrunden for PINAKOTEK og se nogle af de mange billeder
Sommerudstilling i Skagen Kunsthal

Fra juni til og med august 2017 viste Gorm Spaabæk sin omfattende grafiske serie "Fortrængte Billeder" i Skagen Kunsthal.

Læs om Fortrængte Billeder og se ophængningen

Værksted VI eller Fortrængte Billeder

I Påsken 2017 holdt Gorm Spaabæk endnu engang en værsktedudstilling i sit atelier i Dronninglund Storskov. Udstillingen blev åbnet af forfatteren Per Gammelgaard, hvis tale er gengivet.

Fortrængte billeder

Under Barken

Gorm Spaabæk deltog i en gruppeudstilling af træsnit i november måned i Nykøbing Sjælland. Udstillingen var arrangeret af Danske Grafikere og fandt sted i Pakhusets udstillingslokaler.

Under Barken
Værksted V

Skagen Kunsthal åbnede i juni 2016 med en særudstilling af Gorm Spaabæk. Den store udstilling viste omkring 200 værker omfattende store træsnit og arbejdstegninger til udsmykninger.

FOTOS AF OPHÆNGNINGEN I VÆRKSTED V

VÆRKSTED V PÅ SKAGEN KUNSTHALS HJEMMESIDE

Vrå-Udstillingen 2016

På årets udstilling bidrog Gorm Spaabæk med en stor tegning, som er en nytolkning af den engelske fotografs Edvard Muybridge undersøgelse af bevægelse.

Vrå-Udstillingen 2016

Værksted IV

For fjerde gang afholdt Gorm Spaabæk en værkstedsudstilling i Påsken. Denne gang blev udstillingen åbnet af Anders Mosbech, som talte over temaet Fortrængte Billeder.

Se fotos fra ferniseringen og læs talen
"En skov af tryk" på Silkeborg Bad

Gorm Spaabæk deltager i udstillingen "En Skov af Tryk", på Kunstcentret Silkeborg Bad. Gorms bidrag er en serie tryk med inspiration fra de såkaldte Pazaryk tatoveringer. Læs mere om baggrunden og se ophængningen.

En skov af tryk
Ellen i Svends Bibliotek

Gorm udstiller modeltegninger på en udstilling der tager sit udgangspunkt i Ellen Roussel, der var model for kunstnere i mere end 40 år. Kendte danske kunstnere benyttede Ellen som model til deres produktion af en række monumenter der idag kan ses rundt omkring i landet.

Udstillingen finder sted på udstillingstedet Svends Bibliotek på Østerbro i København.

Se fotos fra udstillingen og læs mere om baggrunden  
Vrå Udstillingen 2015

På årets Vrå Udstilling, som finder sted i hele agust måned, er Gorm Spaabæk's bidrag en serie store træsnit, der hænger fra loftet. Motivet for de store farvede træsnit er en to-hovedet hugorm, som blev set og fotograferet for et par år siden.

Se de flotte fotos fra udstillingen og læs om motivetYdre Nørrebro Kultur Bureau viser Værksted III

VÆRKSTED III blev vist på YNKB ( Ydre Nørrebro Kultur Bureau) i København i dagene 23. til 26. april 2015. YNKB er en kunstnergruppe med base på Ydre Nørrebro i København. YNKB har som et mål, at relokalisere den kunstneriske aktivitet til det lokale miljø, dvs. at arbejde med mellemmenneskelige relationer og dialogiske projekter i de områder og med de mennesker, der er der, hvor kunstnerne befinder sig. YNKB gruppen interesserer sig for genbrug, reparation, selvforsyning, autonomi og for kulturelle aktiviteter i de lokale miljøer. YNKB bruger dialog og deltagelse til at involvere publikum i den kunstneriske proces.

Fernisering på VÆRKSTED III i YNKB på Nørrebro

Værksted III

I Påsken 2015 vistes udstillingen "VÆRKSTED III", hvor Gorm åbnede sit atelier for at vise nye tegninger og træsnit. Den velbesøgte udstilling blev åbnet af gymnasierektor Lars Jørgensen.

Se fotos fra udstillingen og læs åbningstalen
Container Kunst 2015

Gorm Spaabæk er den første kunstner som udstiller i et nyt nordjysk udstillingsted "Mogens Otto’s Udstillingscontainer" i Hjallerup.

Gorm Spaabæk i
"Mogens Otto’s Udstillingscontainer"


Vrå Udstillingen 2014

Gorm Spaabæk viser en serie af arbejdstegninger fra udsmykningopgaver på årets Vrå Udstilling. Desuden er der en tegning af en to-hovedet hugorm, som er arbejdstegning for et kommende stort træsnit.

Vrå Udstilling 2014Atelierudstilling "Værksted"

Udstillingen "VÆRKSTED II" viste tegninger og træsnit i Gorm Spaabæks atelier. Udstillingen blev åbnet af billedkunstneren Ole Tersløse og den velbesøgte udstilling fandt sted i påsken 2014.

VÆRKSTED II

Se også tekst og billeder fra den første værkstedudstilling i påsken 2013.

VÆRKSTED I
Kunstnermøde i Vendsyssel

Gorm Spaabæk deltog i anden halvdel af 2013 i et projekt, hvor seks nordjyske kunstnere blve sat sammen med seks kunstnere fra kunstnergruppen Corner. Sammen skulle de udforske de dele af Vendsyssel, som ikke hidtil har været genstand for kunstneres blik. Resultatet blev en række bidrag fra Gorm's side, som blev udstillet i flere omgange.

Se sektionen med Kunstermøde i Vendsyssel

 


Særudstilling i Nykredit i Aarhus

Gorm Spaabæks viser et udsnit af sine værker i Nykredit i Aarhus i en 2-måneders periode i efteråret 2013.

Udstilling hos Nykredit

Vrå Udstillingen 2013

Gorm Spaabæk bidrag til årets udstilling er en serie træsnit med et dragemotiv fra Grønbæk kirke. Det er nu syvende gang at Gorm deltager som medlem af Vrå Udstillingen.

Vrå Udstillingen 2013

 

 

"The Nature of Things" i Kunsthallen på Læsø

Gorm Spaabæk deltog i gruppeudstillingen med betegnelsen "The Nature of Things"  i Læsø Kunsthal. Det var en sommerudstilling, hvor Gorm udstillede sammen med Steen Rasmussen, Martine Linge, Till Verclas og Helene Høie.

Fotos fra Kunsthallen på Læsø


Udstillingen VÆRKSTED i København

Gorm Spaabæks viste i maj 2013 udstillingen ”VÆRKSTED” på udstillingsstedet Ydre Nørrebro Kultur Bureau (YNKB) på Nørrebro i København.

Her er fotos fra udstillingen og tekster om baggrunden for konceptet.

VÆRKSTED på YNKB

 

 

 

Gruppeudstilling i galleri Glocal Art

Gorm Spaabæk udstiller i det nye Galleri Glocal Art i Dronninglund sammen med kunstnerne Joseph Ntensibe fra Uganda og Ninni Lodahl Gjessing. Udstillingen er åben fra den 23. marts til den 14. juli 2013.

Fotos fra Glocal Art udstilling

 

Atelierudstilling "Værksted"

I Påsken 2013 afholdt Gorm Spaabæk åbent hus i sit atelier, hvor han viste udstillingen VÆRKSTED. Udstillingen omfatter en serie af nye træsnit lavet i vinteren 2012-13.

Udstillingen blev åbnet af skuespiller Jacob Simonsen og mere end 100 gæster besøgte udstillingen.

Fotos fra åbning og udstilling

 

Vrå Udstillingen 2012

Gorm Spaabæk bidrag til årets udstilling er en serie glasbilleder med inspiration fra klassiske tatoveringsmotiver og romanske granitskulpturer. I 2012 er det sjette gang Gorm deltager som medlem af Vrå Udstillingen.

Vrå Udstillingen 2012

 

 

 

Tilstedeværelse og / eller fraværelse

Gorm Spaabæk deltog i sommerudstillingen "Tilstedeværelse og / eller fraværelse" i Kunsthal Nord i Aalborg med en installation, der består af faderen - Gunnar Christensens - efterladte værker. Denne installation indgik i en anden installation skabt af kunstneren Carsten Schmidt-Olsen. 

Læs mere om konceptet og se fotos fra udstillingen

 

 

 

PRÆSENS - anden del af den retrospektive udstilling i Vraa Kunstbygning

Den anden del af udstillingen med Gorm Spaabæk's værker fra 35 års karriere som billedkunstnerbestår. PRÆSENS viser tegninger og grafik fra perioden 1994-2012 og indeholder træsnit og tegninger.

PRÆSENS i Vraa Kunstbygning

 

 

PRÆLUDIUM -  en retrospektiv udstilling i Vraa Kunstbygning

PRÆLUDIUM hedder første fase af en retrospektiv udstillingen med Gorm Spaabæk's værker fra hans 35 års karriere som billedkunstner. Den første udstilling indeholder grafik og malerier fra midten af 1970erne til midten af 1990erne.

Læs mere og se de mange værker

 

 

Jubilæumsudstilling, Aalborg Kunstpavillon

Gorm deltager i udstillingen, som markerer 30 års jubilæet for Aalborg Kunstpavillon. Det foregår i Kunsthal Nord i Aalborg.

Aalborg Kunstpavillon 30 år

 

 

 

 

Vrå Udstillingen 2011

Gorm Spaabæk bidrag til årets udstilling er en serie af farvestrålende træsnit, der fylder en hel væg på udstillingen. Det er femte gang Gorm deltager som medlem af Vrå Udstillingen.

Vrå Udstillingen 2011

 

 

NONN Kunstfestival

Gorm Spaabæk deltager i maj måned med store træsnit i NONN Kunstfestival i Næstved. Kunstfestivalen samler mere end 50 danske kunstnere fra hele landet og har om omdrejningspunkt, den dynamiske kunstner Martin Richard Olsen. Han skrev tidligere på året:

At bo i hvad der kan føles som den yderste provins, kun en times kørsel fra hovedstaden, kan være en kunstnerisk og menneskelig isoleret oplevelse, så derfor har det været livgivende at mødes, tale og udstille med jer rundt om i landet.
Det har været benzin på min motor, har givet mig kræfter og inspiration til at arbejde videre, ja – overleve. Graffiti folkene kalder det respekt.
Man kan godt leve uden mange penge, men jeg tror ikke man kan blive ved at lave kunst (eller alt muligt andet) uden at nogen viser én respekt. Her i byen har det bl.a. været mødet med nogen af de yngre folk, som har inspireret mig, med deres livsenergi og frygtløse kæmpe billeder, altså grafitti og hvad der af fulgte.
Kunst er en slags urkraft, der kommer hele tiden nye mennesker til, der af uforklarlige årsager vælger at udtrykke sig med billeder.
Så nu vil jeg forsøge at give lidt tilbage.

Læs mere om udstillingskonceptet og se fotos fra ferniseringen

Læs om NONN på Martin Richard Olsens Blog

Kunsten.nu bringer en artikel om NONN samt flotte fotos

 

 

Hjørring Kaserne 2011

Gorm Spaabæk er inviteret af Kunstforeningen på Hjørring Kaserne til at vise sine værker. Han har benyttet lejligheden til blandt andet at præsentere en samlet ophængning af sine store træsnit.

Fotos fra udstillingen og en liste over udstillede værker
 

 

Oplæg og udstilling på international konference

I weekenden 20-21. november 2010 deltog Gorm Spaabæk i den internationale konference: ”EU og Verden – Nye magtforhold i verden?”. Han udstillede billeder og holdt oplæg.

Læs manuskriptet med fotos fra udstilling og konference

 

   
Vrå Udstillingen 2010

Gorm Spaabæk udstiller for fjerde gang, som medlem af Vrå Udstillingen. I år er det portrætter, som er fokus for hans bidrag.

Gorm Spaabæk på Vrå Udstillingen 2010

Anmeldelse af udstillingen i avisen Nordjyske

Omtale af udstillingen i Nordjyske

Se fotos fra Vrå Udstillingen 2010

 

Blikket på Kunsten 2010

Aalborg Kunstpavillon har inviteret medlemmerne af Det Kunstneriske Råd til at udstille værker i en anderledes udstilling med hele tre ferniseringer. I løbet af udstillingsperioden vil tre forskellige kuratorer foretage en nyophængning af værkerne ud fra hver deres kunstneriske afsæt. Gorm Spaabæks har forskellige værker med i puljen til de tre udstillinger. Arrangementet kaldes Blikket på Kunsten og foregår i Kunsthal Nord i Aalborg i perioden 26. marts til den 24, maj 2010.

Fotos fra åbningen af anden runde

Baggrund for Udstillingen Blikket på Kunsten

Fotos fra ferniseringen

Interview med Kurt Tegtmeier om Blikket på Kunsten

Se Gorm Spaabæks tegninger

 

 

Vrå Udstillingen 2009

Gorm Spaaæk er medlem af Vrå Udstilling og i årets udstilling deltager han med to forskellige motivgrupper.

Se Gorm Spaabæks bidrag til årets udstilling

Se TV2 Nords indslag fra ferniseringen lørdag den 1. august

Læs mere om Vrå Udstillingen på Kunstbygningens hjemmeside

Anmeldelse i avisen NordJyske

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad

 

Udstilling hos HTH-Køkkener

Gorm Spaabæk har en række grafiske arbejder udstillet hos HTH-Køkkener i Hjørring. Udstillingen blev sat sammen til en erhvervsaften, hvor håndværkere, arkitekter, rådgivere og bygherrer var inviteret til at få ny inspiration.

Se resultatet

 

Påskeudstilling på Hirtshals Fyr

Kunstnerne Gorm Spaabæk fra Dronninglund, Mogens Otto Nielsen fra Hjallerup og Carsten Schmidt-Olsen fra Hjørring udstiller i påsken på Hirtshals Fyr. Der er fernisering på udstillingen skærtorsdag den 9. april, hvor Hjørring borgmester Finn Olesen foretager åbningen, hvorpå der er åbent dagligt mellem kl. 13 og 17 til og med 2. påskedag den 13. april.

Læs omtale af udstillingen

Læs om baggrunden for Gorm Spaabæk's bidrag til udstillingen

Fotos fra ophængning i fyrtårnet

Se invitationen

Fotos fra ferniseringen

 

 

Til salg i Skagen

Gorm Spaabæk har en mindre udstilling i Lægehuset i Skagen. Udstillingen består af en retrospektiv række grafiske arbejder og tegninger.

Se fotos fra udstillingen

 

   
TRANSIT 2 i Aalborg Kunstpavillon 2009

Gruppeudstilling med navn TRANSIT 2 på Aalborg Kunstpavillon i perioden fra den 28. februar til den 14. marts 2009. Gorm Spaabæk udstiller grafik og tegninger i Kunstpavillonen, som er beliggende på addressen Søndergade 20 i Aalborg.

Læs mere om udstillingen på Kunstpavillonens hjemmeside

Se ophængningen på udstillingen

 

Nordjyllands Kunstmuseum

KMD - KunstMuseumDigitalemedier. 10. oktober 2008 – 11. januar 2009

I 2007 stod KMD´s nye bygning ved havnefronten i Aalborg færdig med udsmykninger af kunstnere fra den nye Region Nordjylland. Dem vil mange gerne se - men pga. datasikkerheden er bygningen ikke offentlig tilgængelig. På udstillingen på Nordjyllands Kunstmuseum kan du virtuelt bevæge dig gennem KMD-bygningens trappetårne. Desuden kan du se skitser og følge tilblivelsesprocessen i kunstnernes værksted. Udsmykningerne er i glas, vævning, installation, lys, maleri, skulptur, keramik, foto og grafik. Gorm Spaabæk er blandt de 12 nordjyske kunstnere, som står for udsmykningen af KMD bygningen.

Se omtalen af udstillingen her på kunstmuseets hjemmeside

Se fotos fra ferniseringen

Læs omtalen i Aalborg Stifstidende her

 

Udstilling på Aalborg Seminarium

Gorm Spaabæk udstiller på Aalborg Seminarium i perioden den 18. september - 31 oktober 2008.

Læs katalogteksten og se flere fotos fra udstillingen

Læs anmeldelsen i Aalborg Stiftstidende (Nordjyske.dk)

 

 

 

Vraa Udstillingen 2008

Gorm Spaabæk deltog i udstillingen 2008 med fire forskellige bidrag. En gendigtning af Helge Bertrams maleri ”Kain”, en serie tryk med temaet "Uendelighed", en gulvudsmykning med stenfliser samt et sort granitbord med skibstegninger.

Se fotos fra udstillingen

 

 

Galleri Svigermor

Udstillingen "Bogforsider" på Galleri Svigermor i Dronninglund fandt sted i 2005. Den bestod af et eklektisk udvalg af bogkunst fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

Se mere om udstillingen på Galleri Svigermor

 

 

 

Aalborg Kunstpavillon

En udstilling, 2003. Træsnit og raderinger i sjældent store størrelser og med en klar holdning bag. Den politiske kunst er ikke død!

Læs katalogteksten og se fotos fra udstillingen

Gæst hos Zebra i Den Frie Udstillingsbygning

Gorm Spaabæk's store raderinger var på væggene i forbindelse med kunstersammenslutningen ZEBRAs årlige udstilling i Den Frie Udstillingssbygning i København.

Raderinger hos Zebra på Den Frie

 

Vejr/Opdrift Aalborg Kunstpavillon

En serie af store raderinger med vejr- og naturtemaer blev udstillet i Aalborg Kunstpavillon.

Se fotos og katalog fra udstillingen

 

 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.