Udstillingen "Værksted III" i København

 
Udstillingen VÆRKSTED III blev vist på YNKB ( Ydre Nørrebro Kultur Bureau) i København i dagene 23. til 26. april 2015. YNKB er en kunstnergruppe med base på Ydre Nørrebro i København. YNKB har som et mål, at relokalisere den kunstneriske aktivitet til det lokale miljø, dvs. at arbejde med mellemmenneskelige relationer og dialogiske projekter i de områder og med de mennesker, der er der, hvor kunstnerne befinder sig. YNKB gruppen interesserer sig for genbrug, reparation, selvforsyning, autonomi og for kulturelle aktiviteter i de lokale miljøer. YNKB bruger dialog og deltagelse til at involvere publikum i den kunstneriske proces.

Gorm skriver om udstillingen: "Mit værksted i Påsken, Mogens Ottos udstillingscontainer, YNKB og Læsø Kunsthal har det tilfældes, at det er kunstner styrede aktiviteter. Det vokser ud af en tradition for eksperimenter i tidssvarende og mere effektive strukturer for at formidle og arbejde med kunst.
Strukturer hvor kunstnere har ansvar og kontrol. Som det sås da kunstnerne i sin tid startede Skagens Museum. Det var i byens Tekniske skole. Eller da Engelund opstartede Vrå Udstillingen i højskolens gymnastiksal.
Eller da Den Frie Udstilling byggede en barak i nedbrydningsmateriale og forskalningsbrædder, på det daværende Københavnske halmtorv. Her handlede det om indhold i stedet for udenoms. Og at det var nødvendigt at begynde forfra.
Det samme er tilfældet i dag".

Udstillingen blev åbnet af Jon Eirik Lundberg, digter og daglig leder af Læsø Kunsthal.

Download invitation til fernisering på udstillingen 

Læs pressemeddelelsen

Besøg hjemmesiden for Ydre Nørrebro Kultur Bureau


Jon Eirik Lundberg holder åbningstalen


 


 

Foto herover:  Jens Erik Sørensen


 

De store træsnit foldes ud i Baldersgade foran YNKB

 

 


 
 
 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.