Tilstedeværelse og / eller fraværelse

Gorm Spaabæk deltager i udstillingen "Tilstedeværelse og / eller fraværelse" i Kunsthal Nord i Aalborg. Kunstneren Carsten Schmidt-Olsen har skabt to installationer på stedet i Kunsthal Nords lokaler. Den ene er en kæmpemæssig installation, hvor Carsten Schmidt-Olsen bruger andre kunstneres værker som byggeklodser. Det er i denne installation at Gorm Spaabæk bidrager med en installation, der består af faderen - Gunnar Christensens - efterladte værker. Læs mere om konceptet bag den massive ophobning af faderens efterladte værker og virkningen af mængden og omfanget af billeder.

Portræt af min far

Totalt er det 25 medlemmer af Det Kunstneriske Råd ved Aalborg Kunstpavillon og/eller BKF Nordjylland, som har stillet deres individuelle værker til rådighed og givet Carsten Schmidt-Olsen fuldmagt til at placere dem, så de indgår som en helhed i installationen. Kunstnerne var inviteret til at indsende så mange kunstværker, de ønskede, og alle værker kom med på udstillingen.

"Som kunstner skal man naturligvis være modig for at deltage i et sådant projekt. Man skal tro så meget på styrken i sin egen kunst, at man tror på, at den energi, der ligger i værkerne, ikke forsvinder, men slår igennem i det nye værk, og måske endda fremtræder, så beskueren får øje på nye aspekter hos den enkelte kunstner", fortæller Ingelise Nørgård, formand for Aalborg Kunstpavillon. Hun fortsætter: "Det er intentionen, at en sådan totalinstallation med værker, der placeres tæt, højt, liggende og i sammenstillinger, der ikke er umiddelbart indlysende, vil kunne give et utraditionelt og broget billede af, hvad der rører sig i nordjysk kunst."

Læs mere om baggrunden for udstillingen

 

Gunnar Christensens værker ophængt i loftet

 

Carsten Schmidt-Olsen holder åbningstale

Gunner Christensens malerier danner et loft

 

Kasser og stabler af grafik og malerier, allesammen lavet af Gunnar Christensen

Endnu en ophobning af Gunnar Christensens efterladte værker

 

Massiv loftsudsmykning ved hjælp af Gunnar Christensens malerier

>
 
 
 
 
 
 

 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.