PechaKucha i Huset i Aalborg

Gorm Spaabæk deltog i et PechaKucha arrangement i Huset i Aalborg i april 2013. Navnet Pecha Kucha stammer fra den japanske term for lyden af konversation (småsnak eller'chit-chat').
PechaKucha går kort fortalt ud på at et antal deltagere hver viser 20 elementer, hvor de bruger præcis 20 sekunder per element. I alt en præsentationstid på 6 minutter og 40 sekunder pr. person.

Et element kan være et billede, et lydklip, en performance, et spoken word ect. Rammen er altså 20 elementer x 20 sekunder. Indholdet varierer frit. Det kan være alt inden for kunst, kultur, film, dans, musik, design, arkitektur, etc.

Pecha Kucha er et præsentationsformat hvor særligt kreative projekter og ideer kan vises på en nem og uformel måde. Formatet var oprindeligt udformet af Astrid Klein og Mark Dytham fra Klein-Dytham Architecture (KDa) i Tokyo i 2003 som et forum hvor unge designere kan mødes, netværke og fremvise deres arbejde for offentligheden. Formatet har siden spredt sig viralt til mange storbyer verden over.

 Gorms bidrag fokuserede på avisen som kunstbærende medie og omfattede bl.a. de to kunstprojekter i Avisen Nordjyske henholdsvis Kunst i Avisen 2011-12 og Stedets Ånd 2013.

PechaKucha video

PechaKucha program

 


 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

   

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.