Udsmykning til Boligselskabet Nordjyllands administrationsbygning

 

Gorm Spaabæk har netop afsluttet sin opgave for Boligselskabet Nordjylland (www.bonord.dk ). Det var en udsmykning til deres nye administrationsbygning i Hjørring. Udsmykningen består af 5 store malerier på glas med stedsspecifikke motiver. Motiverne er hentet fra fotos af foreningens byggeri‏ på Boligselskabets hjemmeside.

De første skitser, udkast og farveprøver samt motivforlæg ses her.

Efter at motiverne var godkendt blev hver enkelt motiv malet direkte på glas på virksomheden Bo-Glas (www.boglas.dk) Linket herunder ses processen med at male motiverne direkte på glas, som derefter tørres i en specialmaskine. Arbejdet foregår i fabrikshallen og i samarbejde med Bo-Glas medarbejdere.

Her males motiverne direkte på glas

Efter at motiverne var malet på glaspladerne blev hver enkel plade føres gennem en varmeovn for at udtørre farven. Glasset opvarmes langsomt til ca. 200 grader. Inden udløb nedkøles glasset til rumtemperatur. Efter afkøling er glasset klar til det sidste trin i processen - hærdning i ovn ved temperatur på ca. 650 grader. Ved denne proces brændes den keramiske farve sammen med glasset.

Da de 5 glasplader var færdige blev de afhentet på glasfabrikken og transporteret til Boligselskabet Nordjyllands administrationsbygning i Hjørring. Her stod håndværkere fra A.P. Facader klar til at sætte glasmotiverne op i det nye kontor. Herunder ses en billedserie med processen og det færdige resultat.

 
     
   
   
 

 
   
   
   
 

 
   
 

 

 

 
 

 
     
 

 
       
 

 
       
     
     
     
 
 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.