Kunstnermøde i Vendsyssel

 Kunstnerne på tur i Vendsyssel

Deltagerne i projektet: Fra venstre i bagerste række er det Anne Skrumsager Heiberg, Jens Bohr, Ane Lie Stokbro, Carsten Schmidt Olsen, Lars Ravn, Torben Stæhr, Gorm Spaabæk, Thisen, Marit Benthe Norheim og Søren Friis. I forreste række er det fra venstre Finn Heiberg, Ole Tersløse Jensen, Anne Marie Mejlholt og Knud Odde.

Selve projektet går ud på at seks billedkunstnere tilknyttet kunstnersammenslutningen Corner og seks lokale billedkunstnere fra Vendsyssel skal med inspiration fra forskellige lokaliteter i Vendsyssel skabe tre udstillinger. Sammen skal de opsøge, opleve og lade sig inspirere af forskellige lokaliteter i Vendsyssel. Der vil især være tale om lokaliteter, der normalt ikke har kunstnerens bevågenhed.

Det kunstneriske resultat af mødet mellem kunstnerne og Corner-kunstnernes møde med Vendsyssel vises på tre udstillinger i Vendsyssel og Thy. Intentionen med projektet er bl.a. at skabe opmærksomhed omkring Vendsyssel, kulturlandskabet i Vendsyssel og de mindre udstillingssteder, som formidlere af kvalitetskunst.

 Projektet omfatter blandt andet en grafisk mappe, der produceres på Grafisk Værksted i Hjørring samt en bog om Vendsyssel oplevet af de 12 kunstnere. Gorm er gået igang med at lave at grafisk blad til den fælles mappe. Gorm fortæller om baggrunden for det grafiske tryk:

"Jeg valgte at arbejde ud fra et motiv i kalkmalerierne i Dronninglund Kirke.
Jeg har tidligere udført en vin etiket på det motiv ... Og skåret et bord.
Billederne i kirken er i øjeblikket ved at blive genrestaureret,
Og jeg har fået lov til at tegne oppe på stiladset.
I forrige uge udførte jeg arbejdstegninger til mit litografi .... en række tegninger hvor jeg farve separerede mit motiv.
I sidste uge trykte jeg mit litografi,
Og i de næste uger tegner jeg på stilladset .... til bog og udstilling."
Gorm Spaabæk 12. oktober 2013

Bogproduktion Maj 2014

Fernisering i Dronninglund Kunstcenter April 2014

Se processen med at lave et stentryk på grafik værksted

Gorm tegner motiver fra kalkmalerier i Dronninglund Kirke

Under Kunstnermøde i Vendsyssel var en række aftener, hvor de forskellige kunstnere kom med oplæg. Gorm lavede et indlæg, som handler om hans rejse som kunstner og de sammenhænge hans kunst indgår i. Manuskriptet for det mundtlige oplæg kan downloades her:
 
Kunstmøde i Vendsyssel. Tale holdt på Vendsyssel Kunstmuseum den 13. september 2013

Aktiviteterne i projektet er løbende blevet dokumenteret gennem en blog med masser af fotos:

Læs bloggen om projektet Kunstnermøde
Som et element i projektet Kunstnermøde i Vendsyssel har kunstneren Inge Tranter lavet videointerviews med de deltagende kunstnere. Interviewet med Gorm blev lavet under processen med trykningen af hans grafiske blad.

 


 


 


 


  

   


  

 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.