Vidtfavnende kunst på fyret i Hirtshals
Tre vendsysselske kunstnere sætter farve på påsken

 

Kunstnerne Gorm Spaabæk fra Dronninglund, Mogens Otto Nielsen fra Hjallerup og Carsten Schmidt-Olsen fra Hjørring udstiller i påsken på Hirtshals Fyr. Der er fernisering på udstillingen skærtorsdag den 9. april, hvor Hjørring borgmester Finn Olesen foretager åbningen, hvorpå der er åbent dagligt mellem kl. 13 og 17 til og med 2. påskedag den 13. april.

Det er anden gang Støtteforeningen Hirtshals Fyr holder kunstudstilling. I december 2008 var der stor tilstrømning til premieren på denne aktivitet på Hirtshals Fyr, og nu håber støtteforeningen, at de tre kunstnere, der er på fyret i påsken, fanger lige så stor en interesse.

Gorm Spaabæk, der er uddannet som billedkunstner og cand. phil i kunstformidling på Kunstakademiet i København, er en alsidig kunstner, som også har formidlet sin kunst gennem lærergerningen på Dronninglund Gymnasium. Han benytter maleriet, grafik, tegning, foto og en del andre udtryksformer i sin kunst. På Hirtshals Fyr udstiller han bl.a. spændende træsnit. Han er medlem af en række anerkendte kunstnersammenslutninger, bl.a. Danske Grafikere, Vrå Udstillingen, Grafisk Værksted i Hjørring og Kunstnersamfundet. Se nogle af de værker som Gorm Spaabæk udstiller.

 

Mogens Otto Nielsen

Mogens Otto Nielsen

 

Mogens Otto Nielsen har siden sin debut i 1968 været repræsenteret på en lang række udstillinger landet over, ligesom hans værker kan findes i adskillige faste samlinger. Bl.a. er Mogens Otto Nielsen repræsenteret i Kobberstiksamlingen på Statens Museum for Kunst, på Kunsten i Aalborg, og på Hjørring Kunstmuseum, ligesom Statens Kunstfond har erhvervet værker af Mogens Otto Nielsen. Han er også en kunstner, der gør brug af forskellige udtryksformer. Processen og det foranderlige står centralt i hans værker, hvad enten materialet er fotos af isskulpturer, mail art eller bøger
bugnende af billeder. Han modtog i 2000 Eckersbergs Medalje. På udstillingen på Hirtshals Fyr deltager Mogens Otto Nielsen primært med malerier.

 

Carsten Schmidt-Olsen: Dobbeltbillede

 

Carsten Schmidt-Olsen har med sine malerier deltaget flere censurerede udstillinger, således Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborgs Forårsudstilling og K. P. i Århus Kunstbygning. Carsten Schmidt-Olsen har siden indledningen på sin kunstnerkarriere været i konstant udvikling. Han er yderst eksperimenterende, og det er ikke kun oliemaling, pensel, lærred og pallet, der er i spil. Carsten Schmidt-Olsen har i vid udstrækning knyttet sin kunst til nye medier, og eksperimenterer således med robot-kunst, video-kunst og pc-baserede digitale værker. Han har bl.a. solgt værker til Kastrupgård Samlingen, Hjørring Kunstmuseum, Ny Carlsberg Glyptotek, Kobberstiksamlingen på Statens Museum for Kunst og TV2, Sverige. Carsten Schmidt-Olsen har bl.a. computergrafik og litografiske værker med på udstillingen.  

 
 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.