Blikket på Kunsten 2

 

Blikket på kunsten går nu ind i sin anden fase med en nyophængning foretaget af præst og kunstanmelder Troels Laursen. Det er fortsat værker af nordjyske kunstnere, der udstilles, men nu vises de i fornyede konstellationer og med nye placeringer i Kunsthal Nords udstillingsrum.

Efter en vellykket første etape skifter udstillingen Blikket på kunsten kurator. Det er nemlig en del af udstillingens koncept, at de udstillede værker skal flyttes rundt og præsenteres på nye måder i løbet af udstillingsperioden. I alt tre kuratorer har fået frie hænder til på skift at foretage en nyophængning af værkerne af 45 kunstnere, der alle har rødder i det nordjyske. I første del af udstillingen kunne man således opleve billedkunstneren Kurt Tegtmeiers bud på en udstilling, der rettede fokus på farver og rum. Nu er turen kommet til præst og kunstanmelder Troels Laursen, der vil vise publikum sit særlige blik på kunsten. Troels Laursen er uddannet teolog og har virket som præst siden 1995. Ved siden af præstegerningen har Laursen været dybt involveret i kunst og kultur som skribent og anmelder af både kunst, teater, litteratur og musik. Han har efterhånden en hel del artikler og katalogtekster bag sig foruden diverse foredrag om kunst. Troels Laursens ophængning kan opleves indtil den 3. maj, hvorefter udstillingen igen skifter karakter med performancekunstner Trine Rytter Andersen som kurator. Udstillingen er arrangeret af Aalborg Kunstpavillon og løber fra 26. marts – 24. maj 2010.

Gorm Spaabæk har to bidrag med på udstillingen dels illustrationer med blyant og akvarel til digtet "Anger" af Tove Ditlevsen samt det store tryk "Hjemme hos Bertram".

 

Fernisering den 16. april 2010

 

Præsten Troels Laursen har kastet et nyt Blik på Kunsten og udvalgt de værker, som er med på den anden af de tre udstillinger. Her holder han åbningstalen.

Gorm Spaabæk's illustrationer til et digt af Tove Ditlevsen er også med i den nye ophængning

 

"Hjemme hos Bertram"

 

 
 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.